Fék Üzletház

8243 Balatonakali, Pacsirta utca 1.
Telefon: +36/87 544 044
www.fekabc.hu

A Balaton-felvidék legnagyobb, színvonalas és széles termékválasztékával rendelkező bevásárló központja, ahol válogathatsz az Éltető Balaton-felvidék védjegyes, minőségi árukínálatából is. A családi vendéglő étlapján megtalálod a vidéki konyha remekeit, ha édességre fáj a fogad, akkor remek fagylaltok és cukrászsütemények garmadája vár rád.

Hotel Silverine Lake Resort Balatonfüred

Wellness és Konferencia Szálloda
8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc utca 4.
Telefon: +36/87 583 000
www.silverinelake.hu

A Hotel Silverine Lake Resort**** Superior Balatonfüreden, a parti városrész központjában, a Tagore sétány és a hajókikötő, valamint a reformkori városrész közvetlen szomszédságában, a vízparton nyújt minden igényt kielégítő szolgáltatást az aktív pihenésre vágyóknak, a vitorlázás szerelmeseinek. A szobák berendezését harmónia és elegancia jellemzi. Egyedi színvilág, mediterrán hangulat, páratlan panoráma és balatoni naplemente, melyek mindegyike különleges élménnyé varázsolja a pihenést minden évszakban.

Káli Art Inn

8274 Köveskál, Fő utca 8.
Telefon: +36/20 239 8448
www.kaliartinn.hu

Kotyogós Kávéterasz Tihany

8237 Tihany, Aranyház u.
Telefon: 06 20 325 5085
facebook.com/kotyogoskaveterasz

Kővágóörs Község Önkormányzata

8254 Kővágóörs, Kossuth L. utca 1.
Telefon: +36/87 464 017
www.kovagoors.hu

Kővágóörs méltán híres a különleges Kőtengerről, ahol a jellegzetes, hatalmas köveken gondtalanul üldögélhetsz és merenghetsz a Káli-medence titokzatos szépségében, színeiben és fényeiben. Egykor a lakosság főtevékenysége az építkezésekhez használt kövek bányászata volt. A falu régi műemlékházai, középületei és az ősi múltat időző szakrális romok felejthetetlen kalandozásra csábítanak a falu kacskaringós utcáin.

Mencshely Község Önkormányzata

8271 Mencshely, Fő utca 21.
Mobil: +36/20 379 8931
www.mencshely.hu

A falu neve ősi legendát őriz, a régi mondák szerint Mencshely nyújtott menedéket Kossuth Lajos gyermekeinek. Kihagyhatatlan, szépséges túra felkapaszkodni a Halom-hegyre. A felújított, háromszintes Kossuth Kilátóból páratlan a kilátás. A hegytetőn geológiai bemutatóhely létesült, és a vulkán tanösvényen gyarapíthatjuk tudásunkat. A kis présházak borospincéjében finom borokkal várják a betérőket. A híres mencshelyi vert csipke idén ünnepli 80. születésnapját.

Nagyvázsony Község Önkormányzata

8291 Nagyvázsony, Kinizsi utca 96.
Telefon: +36/88 264 011
www.nagyvazsony.hu

A középkori emlékeket őrző Kinizsi Vár remek családi program minden évszakban. Lenyűgöző szakrális élmény elzarándokolni a szépséges és misztikus Szent Mihály Pálosromhoz. Nagyvázsony színes hagyományőrző és értékes kulturális programokkal várja a vendégeket egész évben. Az Igásló Ökoturisztikai Élményközpont lovas kocsis élményprogrammal, fogatos túrával és fogatos zarándoklattal teszi felejthetetlenné a Nagyvázsonyban töltött pihenést és feltöltődést.

Pécsely Község Önkormányzata

8245 Pécsely, Vásártér utca 148/a.
Telefon: +36/87 445 017
www.pecsely.hu

Amikor elhagyod Vászolyt, káprázatos szépségű panoráma tárul eléd. Magas dombok és zöldellő szőlőhegyek veszik körbe a Pécselyi-medencét, a messziségben felvillan a Tihanyi Apátság sziluettje és a Balaton örökké változó színe. Vadregényes túraútvonal vezet a Zádor Várromhoz, miközben szépen felújított, hagyományos présházakban, parasztházakban és a csodaszép tájban gyönyörködhetsz.

Révfülöp Nagyközség Önkormányzata

8253 Révfülöp, Villa Filip tér 8.
Telefon: +36/87 464 150
www.revfulop.hu

A Balatoni Nyár elképzelhetetlen Révfülöp nélkül, ahol színes rendezvények, a neves Blues Napok, a Country Fesztivál és a Tóparti Galéria színvonalas kiállításai gondoskodnak szórakoztatásodról. A balatoni naplemente fenséges látvány a rózsakertből, sétahajók indulnak a hajókikötőből, vitorlások ringatóznak a parton, és szuper strandokon élvezheted a semmittevést. Érdemes felkapaszkodnod a Fülöp-hegyre, ahol a Millenniumi Kilátóból megcsodálhatod a meseszép kilátást. Itt található az északi part legfinomabb lángosa is!