Dolce vita a Cselling Udvarházban

„Szürcsölgettem a virágos, francia porcelán csészében gőzölgő zöldteát, és csodáltam Morenot, ahogy mediterrán lelkesedéssel magyarázta az olasz tésztakészítés csínját-bínját, majd heves gesztussal betolta a minden földi jóval megpakolt pizzát a kemencébe.

Szeretem az egyszerű, ízletes olasz konyhát, a fülbemászóan dallamos nyelvet, a napsütötte, festői tájat, amely annyira hasonlatos az imádott Balaton-felvidékhez, csak a színek harsányabbak, a fények erőteljesebbek, és mindig jókedv és életöröm sugárzik az emberekből, bármi történjék is. Ez a mentalitás lenyűgözött. Ennek a kirobbanó életkedvnek fényében sütkéreztem a révfülöpi Cselling Udvarházban.” (Misztikus ősz a Balaton-felvidéken: Dolce Vita fejezetből)
Népszerűek az olasz tésztakészítő foglalkozásaitok. Mi a titkotok?
A Tésztakészítő foglalkozásaink titka az, hogy minőségi tudást adunk át. Mivel Moreno olasz és szakmáját tekintve szakács, ezért hiteles, és ez az egyik legfontosabb dolog. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy mindenki el tudja készíteni a saját tésztáját, és a programban szereplő más termékeket is, amit utána mindenki hazavisz a család örömére.
A hangulat mindig nagyon kellemes, és a foglalkozás végére barátságok köttetnek.
Aki szeretné kipróbálni a „pasta” készítés praktikáit, mely időpontokra jelentkezhet még?
Korlátozott számban elérhető helyeink vannak még a február 17-ei, április 14-ei, május 12-ei és 26-i programunkra. Szeretettel várjuk az érdeklődők jelentkezését!
Egész évben Révfülöpön éltek. Hogyan telnek a téli hónapok?
Mi nagyon szeretjük a téli Balatont is. Imádjuk a sétákat a Balaton partján, a havat, és ha szerencsések vagyunk, akkor a Balaton is befagy. Gyönyörű a havas, jeges balatoni táj. Ilyenkor a nyári és őszi hónapok után mi is próbálunk egy picit pihenni, és felkészülni a tavaszi és a nyári időszakra. Kisebb- nagyobb felújítások és ötletelések időszaka ez számunkra. Természetesen a téli időszakban is fogadunk vendégeket, és tartunk   Tésztakészítő foglalkozásokat.
Februárban mivel kedveskedtek Vendégeiteknek?
Valentin - napi ajánlattal készülünk  Vendégeink számára. A romantikus program részleteiről ezen a linken tájékozódhatnak azok, akik szívesen átélnék a téli Cselling Élményt.
Link: https://cselling.hu/hu/valentin-nap
Emellett februári kedvező ajánlatunkkal búcsúztatjuk a telet: https://cselling.hu/hu/februari-akcio

 

A cikk teljes tartalma jogvédett! Copyright © Gajdos Erika Tímea - Tilos a cikk részeinek vagy egészének másolása, átemelése, idézése, más szövegkörnyezetbe helyezése a szerző írásos engedélye nélkül!

image

szerkesztő, író Gajdos Erika Tímea

A Mesés Balaton-felvidék regények írója, a Színek, fények, élmények Blogmagazin főszerkesztő tulajdonosa.