Hotel Halászkert – Badacsony

A badacsonyi Halászkert már hatvan évvel ezelőtt is népszerű étteremként üzemelt. Abban az időben fülbemászó cigányzene, omlós marhapörkölt, híres magyar gulyás és csípős balatoni halászlé vonzotta a magyar és keletnémet turistákat. A békebeli időket követte a nagy változás, és a nádfedeles épület gazda nélkül maradt, majd pusztulásra ítéltetett. Szerencsére elérkezett a fordulat, és Dr. Kovács Zsuzsanna és családja megmentették az omladozó házat, így mégis fennmaradt a híres badacsonyi Halászkert Étterem, mely 2014-ben nyitotta meg újra kapuit. A fejlesztések itt nem álltak le, mert felépült egy negyvenöt szobás, családbarát hotel is, így biztosítva kényelmes pihenést az idelátogató vendégeknek. Dr. Kovács Zsuzsannával beszélgettem a nyári tervekről.

Milyen élmény volt olvasni magatokról a Varázslatos tavasz a Balaton-felvidéken regényben?

Számomra furcsa és kicsit megható élmény is volt, hogy szállodánkról, mint egy romantikus helyszínről olvashattam a regényben.

Hotel Halászkert ideális esküvői helyszín a Badacsony szerelmeseinek. Mesélj arról, hogyan zajlik egy ilyen ünnepi esemény és milyen különleges ínyencségeket kínáltok a násznépnek?

Éttermünk méretéből adódóan ideális helyszín a nagyobb szabású esküvők számára is. A szertartások helyszínéül a Szépkilátó Borozó teraszát vagy a Halászkert Étterem teraszát szoktuk javasolni. Egyik esetben a balatoni panoráma, míg a másikban az egész Badacsony nyújtja a hátteret. A vacsora összeállítását teljes mértékben vendégeinkre bízzuk. Több oldalas menüsorból választhatják ki, mit és mennyit szeretnének fogyasztani a nagy napon. Menüsorunkban megtalálhatóak a hagyományos, tájjellegű lakodalmas fogások mellett a modernebb vonal ételei is. A tanácsadástól a dekorációig igyekszünk mindenben segíteni a minket választó párokat.

Mikortól vannak szabad időpontjaitok, azok számára, akik a Halászkertbe szeretnék szervezni az esküvőjüket?

Szabad időpontjaink gyorsan fogynak. Július-augusztus hónapokban nem fogadunk esküvőket, hogy a nálunk nyaraló szállóvendégek nyugalmát ne zavarjuk. Október végétől június végéig még van pár szabad hétvégénk.

Fantasztikus helyen vagytok, hiszen a Balaton öt perc séta és a Badacsonyra látni a szállodai szobákból. Milyen előnyökkel kedveskedtek ezen kívül szállóvendégeiteknek a nyáron?

Szállodánkhoz tartozik egy kicsi wellness részleg is, ahol a medencék használatát a szobaár tartalmazza, illetve csomagot foglaló vendégeinknek éttermi kedvezményre jogosító utalványokat vagy üdvözlő bort és zsírosdeszkát kínálunk a Szépkilátó Borozóban. Szállodánkban kerékpár kölcsönzésre is van lehetőség, mellyel jó kiinduló pontja lehetünk egy túrának a Balaton Felvidéken.

Említetted, hogy Gárdonyi Levente séfetek újításokkal készült a nyárra. Milyen finom fogásokat ajánlasz az étlapról?

A Séf úr, Levente szeretne idén júliustól egy grill teraszt kialakítani az étterem teraszán, ahol szakácsaink a vendégek előtt sütik a finom és friss húsokat, fogásokat. Ezen felül séfünk minden hétvégén valami különleges ajánlattal készül, ami szombatig számunkra is mindig meglepetés. Étlapunkról nagyon szeretik vendégeink a halászlevet vagy a két személyes haltálat, de a Konyhafőnök lakomája vagy a göcseji falusi krumpliprósza is kedvelt fogások.

Varázslatos tavasz a Balaton-felvidéken regényben olvashatsz a Hotel Halászkertről. A négy évszakos balatoni regénysorozat kapható Badacsonyban, a Hotel Halászkert recepcióján.

 

A cikk teljes tartalma jogvédett! Copyright © Gajdos Erika Tímea - Tilos a cikk részeinek vagy egészének másolása, átemelése, idézése, más szövegkörnyezetbe helyezése a szerző írásos engedélye nélkül!

image

szerkesztő, író Gajdos Erika Tímea

A Mesés Balaton-felvidék regények írója, a Színek, fények, élmények Blogmagazin főszerkesztő tulajdonosa.