Mesés ünnepi helyszínek Badacsonyban

A misztikus őszi Badacsony pazar színeivel és a Balaton örökké változó izgalmas kékjével csodálatos díszletet teremt az ünnepléshez. Az aranyló napsugár megcsillan a badacsonyi szürkebaráton, amivel koccintunk a Badacsony lábánál elhelyezkedő, árnyas fákkal körülvett Hotel Halászkert feldíszített kertjében, ahol éppen zajlik a szertartás...

A családi ünnepeknek, baráti partiknak, kisebb céges rendezvényeknek és meghitt esküvőknek meg szeretnénk adni a módját, ezért olyan különlegesen szép helyszínt keresünk, ami valóban felejthetetlen élménnyé teszi az eseményt. A misztikus őszi Badacsony pazar színeivel és a Balaton örökké változó izgalmas kékjével csodálatos díszletet teremt az ünnepléshez. Az aranyló napsugár megcsillan a badacsonyi szürkebaráton, amivel koccintunk a Badacsony lábánál elhelyezkedő, árnyas fákkal körülvett Hotel Halászkert feldíszített kertjében, ahol éppen zajlik a szertartás. A hegyre tekintve felemelő érzések kavarognak bennünk, míg magunkba szippantjuk a természet semmivel sem pótolható finom illatát. A gyümölcstől roskadozó szőlősorok látványa, a bazaltorgonák felcsendülő muzsikája az őszi szellő simogatására, a sétára csábító napsütötte hegyoldal nem mindennapi csodákkal ajándékozza meg az ünneplő társaságot. A régmúlt bája és romantikája belengi a badacsonyi esküvőket, mintha különös időbuborékban lebegnénk, ahol minden álmunk valóra válhat. Micsoda szerencsés kezdet ez házasságkötéskor. A családias Hotel Halászkertben a szívélyes vendéglátók gondoskodnak arról, hogy tökélesen jól érezzük magunkat. Megnyugtató, hogy a szállodában jut elegendő hely a százfős násznépnek, és a hangulatos, jól felszerelt, tágas szobák kellemes pihenést és feltöltődést nyújtanak. Az erkélyekről gyönyörködhetünk a festői Badacsonyban vagy kedvenc tavunk sziluettjében, miközben badacsonyi kéknyelűt kortyolgatunk és tervezgetjük a jövőt. A gyermekek elmerülhetnek a játszóház színes kavalkádjában, míg a felnőttek az esti mulatságra készülnek. A bátrabbak megmártózhatnak a Balatonban, de a beltéri medence, jacuzzi és szauna is rendelkezésre áll, hogy kieresszük a gőzt, sőt a masszázs is segít az ellazulásban, hogy jól bírjuk az éjszakába nyúló táncot. A legendás Halászkert étterem örökségeként megmaradtak a népszerű, tájjelegű halas ételek és a magyaros konyha kedvelt fogásai. A klasszikus esküvői menüválasztékot igény szerint gazdagíthatják modernebb fogások, hidegtálak, amit válogatott badacsonyi borok emelnek tökélyre. A nagy napot finom ételsorok teszik emlékezetessé, melynek végéről nem maradnak el a fenséges desszertek és torták. A tágas étterem lehetőséget ad arra, hogy az asztalok elrendezése könnyed harmóniát teremtsen, jusson bőségesen hely a mulatozáshoz és tánchoz. A kertkapcsolatos helyiség hatalmas teraszán vonzó program az éjszakai csillagnézés, borozgatás és falatozás, miközben tánctól megfáradt lábainkat pihentetjük és a következő nap badacsonyi élményeit tervezgetjük.

A kétszáz éves volt Hertelendy-Békássy kúria hófehéren magasodó épülete a szőlősorokkal körbevett Badacsonyon igézően szép látvány. A pazar balatoni panoráma, a szőlőültetvények ölelésében megbújó régi villaépületek mesebeli világot varázsolnak körénk, mely valóban méltó környezetet teremt a nagy napra. A Szépkilátó Borozó teraszán sorakozó feldíszített és virágtól roskadozó asztaloknál kényelmesen üldögélő násznép badacsonyi borok és apró falatkák kíséretében hangolódhat a szertartásra. A természetközeli romantikus esküvő lehetővé teszi, hogy az ünnepi étlapon régi bográcsos ételek is szerepeljenek. A levegőben kemencés füstölt csülök és fűszeres sültek illata kering, míg a távolból szüreti hangokat és dallamokat hoz a lágy szellő. Rostlapon hússal és spenóttal töltött lepénykék sülnek, és üstben fortyognak a magyar konyha házias és ízletes étkei. A kétszáz éves bazaltpincéből előkerülnek az ünnepi alkalomra félretett badacsonyi borkülönlegességek, majd kezdődhet az éjszakába nyúló vigasság. Az esemény végén a vendégeket hegyi taxi szállítja a Hotel Halászkertbe.

A Szépkilátó Borozó mesés helyszínt nyújt baráti társaságok bulijához, családi ünnepségek és kisebb céges rendezvények szervezéséhez. A házias ínyenc falatok, a mennyei badacsonyi borok, a bazaltpince ódon atmoszférája, az izgalmas bortúrák és finom borvacsorák hangulata felejthetetlen élményt kínál a Badacsony és Balaton szerelmeseinek a Szépkilátó Borozó teraszán, ahonnan varázsos kilátás tárul elénk.

Varázslatos tavasz a Balaton-felvidéken regényben a Hotel Halászkert és a Szépkilátó Borozó különleges esküvői helyszínekként szerepel a szórakoztató történetben. A négy évszakos Színek, fények, élmények balatoni regénysorozat kapható a badacsonyi Hotel Halászkert recepcióján.

A cikk teljes tartalma jogvédett! Copyright © Gajdos Erika Tímea - Tilos a cikk részeinek vagy egészének másolása, átemelése, idézése, más szövegkörnyezetbe helyezése a szerző írásos engedélye nélkül!

image

szerkesztő, író Gajdos Erika Tímea

A Mesés Balaton-felvidék regények írója, a Színek, fények, élmények Blogmagazin főszerkesztő tulajdonosa.