Őszi élmények a Hotel Silverine Lake Resortban

Amaryllis fuvolázom lágyan, míg a bágyadt napsugár csiklandozza orromat. Lassan kortyolgatom a mámorítóan édes gesztenyés lattet, de szívesen megkóstolnám a pikáns sütőtökös változatot is, a kávézó saját készítésű őszi specialitásait. Ráérősen figyelem az andalgó párocskákat, a fákról lehulló aranysárga falevelek játékát. A frissen sült répatorta és pogácsa illata felcsigáz. Szorgosan írom cikkeimet a füredi korzó kedvelt Amaryllis kávézójában, ahol úrrá lesz rajtam a mediterrán balatoni hangulat.

Hirtelen feltámad a hűvös szellő, és már húzódok is beljebb, hogy elmerüljek a Hotel Silverine Lake Resort wellness világában. Bár nem vagyok szállóvendég, kiélvezzem a szauna szeánsz örömeit, melynek minden pillanata feltölti testemet és ellazítja túlfeszített idegeimet. Számítógéptől elgémberedett porcikámnak jólesik a kényeztetés, és valósággal újjászületek a közvetlen vízparti finn szaunában. A csábosan kéklő Balaton karnyújtásnyira van tőlem, ezüstös csillogása sokat ígérően hívogat.

Az őszi balatonfüredi elcsöndesedésben a Hotel Silverine Lake Resort meglepetésekkel kedveskedik a városban és a környéken élőknek is. Két féle igényesen összeállított wellness csomagot kínál a külsős vendégeknek, akik kedvezményes belépővel mindent kipróbálhatnak a wellness paradicsomban – Tepidarium, Caldarium, gyulladáscsökkentő sókamra, Kneipp taposó - emellett választhatnak egy kényeztető testkezelést és egy frissítő italt. Aki meg szeretné koronázni az önmagára szánt minőségi idő élményét, érdemes kipróbálnia a megújult, modern Portunus Éttermet, ahol elfogyaszthatja ízletes ebédjét. Remek program ez baráti társasággal vagy üzleti megbeszélés, kreatív meeting zárásaként, így újult erővel vághatunk neki a nap további kihívásainak.

A szálloda vasárnapi ajánlata igazi felüdülést kínál az itt élőknek, akik birtokba vehetik a wellness részleget. Engem is nehezen lehetett kicsábítani a harminc fokos beltéri élménymedencéből, miközben görcsös izmaimat masszírozta a nyak-zuhatag. Innen festői látvány tárul elénk a Balatonra és a Tihanyi-félszigetre, mely az esti fényekben lélegzetelállítóan szép. A gőzfürdők kirobbanó energiával tölti fel az embert. A vízben töltött idő meghozza az étvágyat. Az a’ la carte étlapról kiválasztott ínycsiklandó, őszi szezonális étkek figyelemfelkeltőek. Az új séf speciális sütőtökös, gesztenyés és céklás ételkölteményekkel bűvöli el az éhes vendégsereget. Biztosan betérek hétköznap is a Portunus Étterembe, ahol déltől négy óráig változatos, étvágygerjesztő falatokkal várják az utcáról betoppant vendégeket is. A Hotel Silverine Lake Resortban nem érvényes a régióra jellemző őszi-téli átállás, itt hétfőtől vasárnapig elkölthetjük ebédünket a hangulatos, trendi étteremben.

Október 25-től november 3-ig Őszi Szünet élményözönnel várják a szálló-és külsős vendégeket. A gyerekeknek kézműves foglalkozásokat és tematikus gyermekanimációt szerveznek. A tökmagolajos szauna szeánsz és különleges masszázs variációk valódi feltöltődést nyújtanak. November másodikán szombaton „Interaktív élményvacsora a Halloween jegyében Lázás séffel” rémisztően izgalmas kulináris kalandnak ígérkezik. A szórakoztató showman gondoskodik a tökéletes kikapcsolódásról és a különös ételsorról: koporsó pástétom gilisztákkal és vérlekvárral, rántott ujjak csibéből tökmagkörömmel, horror muffin.

A Hotel Silverine Lake Resort családbarát szemléletű szállodaként működik a kezdetek óta, amit a törzsvendégek nagyra értékelnek. 5 éves korig ingyen, 6-12éves korig 80% kedvezménnyel, míg 13-16éves korig fél áron várják a családokat. Külön gyerekmedencével, animátorokkal szervezett színes programokkal gondoskodnak a gyermekek szórakoztatásáról és szüleik felhőtlen kikapcsolódásáról. Már folynak az előkészületek a karácsonyi élmények szervezésére, de annyit elárulhatunk, hogy december 20-tól január 1-ig ünnepi vásárral is gazdagodik a program. A szállodavezetés télen sem pihen. A jól sikerült földszint megújulása után az emeleti rész felfrissülése következik. Megszépül az épület teljes félköríve, az első és második emelet harminchét szobája születik újjá tavaszra, hogy modernebb, szebb formában várhassák kedves régi vendégeiket és az új érdeklődőket a Hotel Silverine Lake Resortban Balatonfüreden.

A cikk teljes tartalma jogvédett! Copyright © Gajdos Erika Tímea - Tilos a cikk részeinek vagy egészének másolása, átemelése, idézése, más szövegkörnyezetbe helyezése a szerző írásos engedélye nélkül!

image

szerkesztő, író Gajdos Erika Tímea

A Mesés Balaton-felvidék regények írója, a Színek, fények, élmények Blogmagazin főszerkesztő tulajdonosa.