Borház Pizzaház - Balatonfüred

Szeretek ücsörögni a Borház Pizzaház teraszán, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Balaton örökké változó színkavalkádjára és a Tagore sétány nyüzsgő forgatagára. Imádom az itt készített velős pirítóst, és még mindig nem kóstoltam végig az összes pizzát, amit kínálnak, mert olyan bőséges a választék. Ha túlságosan elfoglalt vagyok, akkor elég leadnom a rendelést, és futár szállítja házhoz a megrendelt friss ebédet. És vannak olyan ráérős nyári esték, amikor a terasz kivetítőjén régi filmeket vetítenek. Az idő lelassul. A háttérben vijjogó sirályt hallgatom, míg kortyolgatom a hűvös borocskát és pizzát falatozom. Tökéletes kikapcsolódás a füredi Kisfaludy utcában, ahol már húsz éve várja kedves vendégeit a Borház Pizzaház. Gaál Judit étteremvezető válaszolt kíváncsi kérdéseimre.

Borház és Pizzaházban pontosan olyan a pizzatészta, amilyennek a nagy könyvben meg van írva és nálatok ettem eddig a legfinomabb velős pirítóst. Mi a titkotok?

A Borházban több mint 20 éve készítjük a velős pirítóst saját recept alapján, mely törzsvendégeink nagy kedvence. Aki hozzánk jár, tudja, hogy mindig ugyanazt a minőséget kapja bármelyik évszakban tér be hozzánk. A pizzatésztánk is házi recept, mely több év kitartó munkájának köszönhető és pizza séfünk tehetségét dicséri. Gondosan odafigyelünk az adagokra is, melyek az évek múlásával is megtartják eredeti méretüket. Számunkra nagyon fontos, hogy vendégeink igazán jól lakjanak és finomat egyenek. Ez a hosszú távú célunk, és visszajáró vendégeink elégedettsége azt jelzi, hogy jól végezzük a munkánkat.

Mennyi fajta pizzából válogathatnak a tésztaimádók?

Huszonötfajta pizzából lehet választani. A legkedveltebb a Magyaros pizza: paradicsomszósz, szalámi, bacon, tarja, hagyma, hegyeserős és sajt feltéttel, melyből bőségesen kerül a pizzatésztára. Újdonságként kínáljuk a Popeye pizzát, mely spenót, ricotta és kék sajt különlegesen finom ízélményével kényezteti az ínyenceket. Többféle pizzacsigával bővítettük érlapunkat, amik igen népszerűek és keresettek vendégeink körében. Sonka és kukorica, bacon és füstöltsajt, pikáns és soksajtos változatokból válogathatnak a pizzarajongók, de gondoltunk a vegákra is. Igazi ízkavalkádot nyújtanak a hozzá kínált mártogatósaink: fokhagymás-snidlinges, paradicsomszószos és egyéb fűszeres változatok.

Házhoz is szállítjátok a pizzát?

Természetesen házhoz szállítunk pizzát és az étlapunkon szereplő fogásokat is. A kiszállítás étlapját a borhazpizzahaz.hu találják, de az újdonságok miatt érdemes figyelni facebook oldalunkat is. Rendeléseket telefonon fogadunk. Telefonszámunk: +36/70 230-9873 és +36/30 971-7490. Balatonfüreden kívül kiszállítunk Csopakra, Paloznakra, Felsőörsre, Alsóörsre, Lovasra, Tihanyba, Aszófőre, Örvényesre, Balatonudvariba, Balatonszőlősre és Pécselyre.

Borház Pizzaház
Balatonfüred, Kisfaludy utca 5.
Telefon: +36/70 230-9873, +36/30 971-7490

A cikk teljes tartalma jogvédett! Copyright © Gajdos Erika Tímea - Tilos a cikk részeinek vagy egészének másolása, átemelése, idézése, más szövegkörnyezetbe helyezése a szerző írásos engedélye nélkül!

image

szerkesztő, író Gajdos Erika Tímea

A Mesés Balaton-felvidék regények írója, a Színek, fények, élmények Blogmagazin főszerkesztő tulajdonosa.