Sajtkóstoló a Royesfarmon

A rejtélyes, szépséges Nivegy-völgy szívében található Szentantalfa. Itt él egy lelkes fiatalember, aki valóra váltotta gyerekkori álmait.

Dobossy Károlynak, becenevén Royesnek igazi farmja van, amit imád. Jól tartja a teheneit, és tejükből finomabbnál finomabb, különböző ízesítésű és érlelésű sajtokat készít. Sajtimádók figyelmébe ajánlom a Royesfarm ínycsiklandó termékeit, és nemcsak borkóstolókhoz.

Mi motivált, hogy elindítsd sajtokat készítő manufaktúrádat?
Motivált, hogy vállalkozó lehessek és szabadban dolgozhassak, valamint nagyon szeretem a sajtokat. Szerettem volna holland, vagy inkább svájci és francia sajtokat készíteni természetesen saját alapanyagból, mivel a tehenészkedés is régi, gyerekkori álmom volt.

Milyen sajtokat kínáltok a sajtimádó ínyenceknek?
Friss sajtjaink natúr, bazsalikomos, metélőhagymás és fokhagymás változatban készülnek. Az egy-két hónapig érlelt sajtjaink kakukkfüves, chilis és római köményes ízesítésben választhatók. Van ezen kívül ementáli sajtunk, ami három-négy hónapos érlelés után kerül értékesítésre. A natúr és chilis füstölt parenyica nagy kedvence vásárlóinknak. Kínálunk friss tejtermékeket is: natúr joghurtot, túrót és tejfölt.  

Neked melyik a kedvenc sajtod, és melyikre vagy a legbüszkébb?
A kedvencem az ementáli és a parenyica. Legbüszkébb a „6 hónaposra” vagyok, mert nem egyszerű jól elkészíteni, ugyanakkor a legkifinomultabb íz élményt kínálja a hat hónapos érlelés után. De mindegyik termékemmel elégedett vagyok, mert egyik sem másik sajt utánzata, hanem egyedi, saját magam által készített recept.

Hol van a központotok?
A Nivegy-völgyben, Szentantalfán élek és dolgozom. Szeretem a tájat, a Balaton közelségét. Tetszik a nyári szezon hangulata, a nagy nyüzsgés. A tehéntelepünk és a feldolgozó műhelyünk a régi téesz tehenész majorjában helyezkedik el. Szentantalfán a papám volt pincéjében érlelődnek a Royesfarm házilag készített sajtjai.

Az ínyenc sajtokat kedvelők, hol tudják megvásárolni a termékeiteket?
A veszprémi vásárcsarnokban minden pénteken, a balatonakali Fék Üzletház bejáratánál minden szombaton, de nyári szezonban keddtől-szombatig mindennap várjuk Vásárlóinkat. Tapolcán a vásárcsarnokban minden pénteken, valamint Keszthelyen a piactéren minden szerdán és szombaton ott vagyunk. Szentantalfán a Dobosi Pincészetnél egész évben kínáljuk termékeinket.

Mik a céljaid a következő három évben?
Szeretném megvásárolni a telepet, amit jelenleg bérlek. Célom a felújítás, hogy modernebb technológiával dolgozhassunk, és az állattartás is korszerűbb keretek között működjön. Tervem a fejőház kialakítása, és még szebb, korszerűbb munkatér. Ezen kívül a termék portfolió minőségének fenntartását és Vevőink elégedettségét tartom még szem előtt.

A beszélgetés végén még csíptem egy kicsit a chilis parenyicából, és nem bírtam ellenállni a fokhagymás friss sajtnak. Az esti borozgatáshoz kakukkfüves érlelt sajtot csomagoltattam. A többi, kiválasztott sajt majd házhoz szállítással érkezik, mert hogy előrendeléssel erre is van lehetőség. Mobil: +36/30 9892 496

 

A cikk teljes tartalma jogvédett! Copyright © Gajdos Erika Tímea - Tilos a cikk részeinek vagy egészének másolása, átemelése, idézése, más szövegkörnyezetbe helyezése a szerző írásos engedélye nélkül!

image

szerkesztő, író Gajdos Erika Tímea

A Mesés Balaton-felvidék regények írója, a Színek, fények, élmények Blogmagazin főszerkesztő tulajdonosa.