Sárkány ünnep a Szent György-hegyen

Ki ne vágyna egy aranyfényű őszi hétvégén nekivágni a pazar színekben pompázó Szent György-hegynek, hogy a legendás Sárkány nyomába eredjen és felfedezze a hegy szépséges látnivalóit.

Szentes Kata túravezető mesés hangulatot varázsol körénk, miközben elvezet a csodás bazaltorgonákig. Szemünk előtt megelevenedik a régmúlt idők Sárkánya, aki a falu lakosságát addig sanyargatta, amíg nem teljesítették minden kívánságát. A Sárkány-lik felfedi titkait, míg lábunk felveri a színes avart a rejtett ösvényeken kóborolva. A Taberna Infinito hangulatos mediterrán teraszán kipihenhetjük fáradalmainkat. Valóban mesébe illő a táj, mely szemünk elé tárul. A Vulkánok földje újabb izgalmas kalandot ígér, de előtte csillapíthatjuk éhségünket az ínycsiklandóan ízletes fűszeres tapasokkal és Szent György-hegyi borokkal a Nyári Pince, Fischer Birtok, Bajnóczy Pince válogatott kínálatából. Ősszel minden héten péntektől-vasárnapig élvezhetjük a Taberna Infinito életérzést, mely egy pillanat alatt magába szippant és nem ereszt. Latin dallamok bűvöletébe kerülünk. Tekintetünk elidőzik a távoli tanúhegyek gyönyörű sziluettjében, melyre lassú köd ereszkedik. Sárkány morajlását hozza az őszi szellő, míg lágyan játszik a bazaltorgonákon. A mediterrán növények fázósan összehúzzák magukat. Felhörpintjük a hegy tüzes borát, majd felfrissülve útnak indulunk, de lelkünkben már visszavágyunk és készülünk a Sárkány Ünnepre. Október 24-én „Sárkány a hegyen!” rendezvényen egész napos fesztelen falusi bulizás vár ránk a megtért Sárkány tiszteletére. Két óránként Sárkány túrán mérethetjük meg bátorságunkat és erőnlétünket. Szívvel-lélekkel készített Nagyi sütiket nassolgathatunk és kortyolgathatjuk a családi pincészetek zamatos nedűit. Feltölthetjük készleteinket kisapáti borokkal és kézműves termékekkel, majd kedvünk szerint falatozhatunk a Taberna Infinito tapas bárban vagy meríthetünk a bográcsos étkekből. Nem maradhat el a zene és a tánc sem az ünnepi forgatagban, ahol a falu apraja-nagyja addig vigad, amíg a Sárkány nyugovóra nem tér. Gyertek fel a Szent György-hegyre és ünnepeljetek velünk!

A cikk teljes tartalma jogvédett! Copyright © Gajdos Erika Tímea - Tilos a cikk részeinek vagy egészének másolása, átemelése, idézése, más szövegkörnyezetbe helyezése a szerző írásos engedélye nélkül!

image

szerkesztő, író Gajdos Erika Tímea

A Mesés Balaton-felvidék regények írója, a Színek, fények, élmények Blogmagazin főszerkesztő tulajdonosa.