Balatonfüred - Taverna Étterem

Balatonfüreden a Kisfaludy utcában található a Taverna Étterem, mely a helybéliek és nyaralók kedvelt helye. A családias, jó hangulat és a szívélyes kiszolgálás mellett mindenki megtalálhatja kedvenc fogásait az Ízek Birodalmában, ahol modern ízek, hagyományos magyaros ételek, bőséges reggelik és finom desszertek között válogathatunk. A Taverna Étterem egész évben várja vendégeit népszerű napi menüjével és házhoz szállítással is. Gaál Juditot kérdeztem a jelenlegi időszak kínálatáról.

A feltöltődés és pihenés időszakában még fontosabbá válik a bőséges, ízletes reggeli. Miből válogathatnak a vendégek?

Reggeliző vendégeink többsége a tojásételeket szereti és keresi az étlapon, ezért bővítettük választékunkat. Omlettekből készítünk sajtos, sonkás, szalonnás, gombás, hagymás változatot is. Nagy kedvenc a Ham end Egs, Bacon end Egs és a hagymás, paprikás, szalonnás rántotta változatok. Vendégeink imádják a friss lecsót tojással és ropogós kenyérrel.

Hétfőtől péntekig napi menüt is kínáltok. Mire helyezitek a hangsúlyt az ételsorok összeállításánál?

Egész héten kínálunk napi menüt, amit 12-15óra között lehet elfogyasztani. Egy leves és két főétel közül lehet választani. A menüsort az éppen akkor érő, termő, szezonális alapanyagokból állítjuk össze. Jelenleg a töltött paprika, lecsó és egyéb paradicsomos fogások idejét éljük. Nagyon szeretik a hideg gyümölcsleveseket és idény zöldségekből készített főzelékeinket is, melyekhez friss alapanyagokat használunk fel. Menüsorunkat változatos ízvilággal állítjuk össze. Vendégeink levesekből, főzelékekből, tésztákból, frissen sültekből és ragus ételekből válogathatnak. Kedves vendégeink rendelhetnek házhoz szállítást is étlapról vagy menü kínálatunkból. Telefonszámunk:+36/70 220-3802

Milyen specialitások szerepelnek jelenleg az étlapon? És mik azok a fogások, amik a Taverna Vendégházra jellemzőek?

Az étlapot könnyű nyári ételekkel bővítettük. Az elengedhetetlen fogások megmaradtak, melyek meghatározzák a Taverna Étteremre jellemző kínálatot. A népszerű Arácsi pecsenye, a fűszeres velővel töltött borda, a klasszikus Jókai bableves vagy az ízletes kemencés csülök nem maradhatott le a nyári étlapról sem.

Édesszájúként igazán érdekel, hogy melyik a ház desszertje?

A Gundel palacsintát fogyasztják a legtöbben. Bevallom, hogy nekem is nagy kedvencem, mert nagyon finoman készítjük. Szeretettel várjuk régi és új vendégeinket a Taverna Étteremben, az Ízek Birodalmában. Mi egész évben nyitva vagyunk.

Taverna Étterem
Balatonfüred, Kisfaludy utca 4.
Telefon: +36/70 220-3802 /házhoz szállítás, asztalfoglalás

A cikk teljes tartalma jogvédett! Copyright © Gajdos Erika Tímea - Tilos a cikk részeinek vagy egészének másolása, átemelése, idézése, más szövegkörnyezetbe helyezése a szerző írásos engedélye nélkül!

image

szerkesztő, író Gajdos Erika Tímea

A Mesés Balaton-felvidék regények írója, a Színek, fények, élmények Blogmagazin főszerkesztő tulajdonosa.