Látogatás a Veho Tanyán

Igazi lovasparadicsomra bukkanhatsz, ha ellátogatsz Gyulakeszire a Veho Tanyára, ahol családias hangulatban tanulhatsz lovagolni Timitől és Árontól. Nyugalom és béke lakozik a fás ligettel körbevett mesebeli birtokon, ahol kakaskukorékolás, barátságos kutyák, virgonc lónyerítés fogad. Ha csak gyönyörködni szeretnél a kiscsikókban, szeretnéd megsimogatni a bájos Áfonya csacsit vagy a kopasz nyakú tyúkok fura szépségén merengenél, arra is van mód. A szekérnek támasztva hátadat megpihenhetsz, míg szemedet legelteted a fenséges Csobáncon. Mesés élménnyel leszel gazdagabb, ha betérsz ide. Horváth Tímea lovasoktatóval beszélgettem.

Milyen élmény volt magadról és a Veho Tanyáról olvasni a Varázslatos tavasz a Balaton-felvidéken regényben?

Nagyon jó érzés volt, hogy magunkról olvashattam a regényedben. Természetesen furcsa is, hiszen ez nem mindennapi dolog főleg egy ilyen környezetben. Amikor elolvastam a Veho Tanyáról szóló fejezetet, akkor rájöttem, hogy mennyire szeretem a munkámat, ami egyben a hobbim is. Persze ezt az ember mindig tudja, de vannak pillanatok, amikor csak úgy jön valamiért ez az érzés és melegséggel tölt el.

Végre itt a nyár! A Veho Tanya lovasiskolájába milyen módon jelentkezhetnek az érdeklődők?

Igen, itt a várva várt vakáció. A bejelentkezések szempontjából ugyanaz minden, előre egyeztetünk időpontot személyesen, telefonon, vagy üzenetben és ez alapján tud mindenki jönni. Érdemes pár nappal előbb jelezni, hogy könnyebb legyen összehozni a lovasokat és találjunk olyan időpontot, ami mindenkinek alkalmas. Mivel sok a dolgunk a tanya körül és jómagam is sokat lovagolok, így nem feltétlenül tudok azonnali időpontot adni, tehát célszerű előre tervezni és a megbeszélteket betartani.

Milyen nyári élményekkel várjátok a lovagolni szerető gyerekeket?

Természetesen idén se maradunk programok nélkül. Tervezünk sok mindent a nyárra, hogy izgalmassá tegyük a szünetet, a gyerekek tudjanak ismerkedni egymással és minél jobban átélhessék a tanya világának élményeit. Hiszen ez nem csak arról szól, hogy felülünk a lóra és megyünk. Sok hozzá kapcsolódó feladat van, amiket szintén meg kell tanulni, mint az állatok ellátása, trágyázás és lóápolás.

Folyamatosan fejlesztitek a farmot. Milyen terveket szeretnétek valóra váltani?

Terv az mindig rengeteg van. Próbáljuk sorrendbe tenni, hogy mi a legfontosabb. Szeretnénk még boxokat a lovaknak, megnagyobbítani a pályát és olyanná alakítani, hogy az esővel ne legyen gondunk. Ezen kívül még rengeteg apróbb feladat van, azt hiszem sorolhatnám estig is.

Maradék idődben versenyzel is. Milyen kihívások várnak rád a közeljövőben?

A nyarat szeretném végigversenyezni itt a közelben lévő helyeken. A cél, hogy minél szebb eredményeket érjünk el, hogy a későbbiekben minél feljebb léphessek. Sokszor nehéz összeszervezni a napokat, hiszen magamra és a lovasaimra is kell idő, ami hosszú napokat vonz maga után, de mindig azt mondták: „Addig csináld míg fiatal vagy.” Így nincs megállás.

Tudom, hogy kora reggeltől késő estig dolgoztak Áronnal. Mégis, ha marad egy csöpp szabadidőtök hogyan kapcsolódtok ki?

A kikapcsolódás eléggé leszűkül, de igyekszünk időt szakítani pár nap pihenésre minden évben, bár ezek inkább a többi hónapokra esnek, nem a nyárra. Néha strandolunk vagy kirándulunk, de inkább esti programokat célzunk meg, amikor már minden rendben van a Veho Tanyán.

Melyik a kedvenc Balaton-felvidéki helyetek a Veho Tanyán kívül?

Őszintén szólva nem tudnék kedvenc helyet választani a Balaton-felvidéken. Nekem a mi környékünk a legszebb. Szeretem a Csobáncot, de minden olyan hely, ahol gyönyörű a kilátás aranyat ér. Olyankor úgy érzem, hogy megnyugszik a lelkem a táj látványától.

Veho Tanya / Gyulakeszi, hrsz. 06. / Mobil: +36/70 703-2291 /
facebook.com/Veho Tanya
A Veho Tanyáról olvashatsz a Varázslatos tavasz a Balaton-felvidéken regényben, melyet a lovasiskolában vagy webshopon szerezhetsz be!

A cikk teljes tartalma jogvédett! Copyright © Gajdos Erika Tímea - Tilos a cikk részeinek vagy egészének másolása, átemelése, idézése, más szövegkörnyezetbe helyezése a szerző írásos engedélye nélkül!

image

szerkesztő, író Gajdos Erika Tímea

A Mesés Balaton-felvidék regények írója, a Színek, fények, élmények Blogmagazin főszerkesztő tulajdonosa.